Op 4 en 5 november 2023 werd in Berghem het Riichi Dutch Open 2023 gespeeld. Er waren 52 deelnemers uit 5 verschillende landen, en er werden 9 hanchans gespeeld. Natuurlijk deden er ook weer veel spelers van Niji mee.

Tijdens de twee, qua weer gezien dan, nogal onstuimige dagen bogen de spelers zich over de stenen en werd driftig gezocht naar waardevolle combinaties. Gedurende de eerste paar hanchans beweegden een aantal Niji’ers zich naar de bovenkant van het klassement. Hanneke Morel en Pauline van der Linden stonden vroeg in het toernooi beide virtueel op het podium, maar aan het einde van de eerste dag waren zij beide weer weggezakt. Nu vormden drie Niji’ers de top drie: Cees van den Brink, Martijn Gulmans en Menno Deij – van Rijswijk respectievelijk.

Op dag twee begon het vuurwerk. Cees wist zijn vorm van de eerste dag niet te herpakken, en zakte na hanchan 6 weg uit de top drie. Inmiddels klopte Pauline weer aan bovenaan de lijst, inmiddels op een vierde plaats. In hanchan 7 steeg zij door naar plaats drie, maar Junjie You scoorde een Yakuman en schoot naar de top van het klassement. In dezelfde hanchan maakte Martijn Gulmans een fout die hij met een chombo moest bekopen, wat hem de nodige punten kostte, maar dat compenseerde hij in hanchan 8 ruimschoots met een resultaat van +50.100 punten.

Bij aanvang van de laatste hanchan stond Menno nog op de derde plek, maar zijn resultaat voor die ronde was desastreus, en hij eindigde op plaats vijftien. Een speciale vermelding is ook op zijn plaats voor Ans Hoogland: na hanchan 2 stond zij met ruim -85.000 punten op de laatste plaats, maar zij wist zich uiteindelijk op te werken naar plaats zeven, en scoorde in zeven hanchans meer punten dan de uiteindelijke winnaar het hele toernooi. De derde plaats werd ingenomen door Arnaud Renard, die in de laatste hanchan een zeldzame Ryuuiisou (alles groen) maakte, met dank aan Trees Meijer. Martijn Gulmans handhaafde zijn tweede plaats, en Junjie You werd de uiteindelijke winnaar.