Op zaterdag 16 december trokken 24 deelnemers uit alle uithoeken van het land naar IJsselstein voor het clubtoernooi van Niji. De dag was goed verzorgd door de vrijwilligers van Stichting Pulse van de locatie “De Oase”. Op dit toernooi is het clubkampioenschap beslist, en het bleek nog een spannende ontknoping te krijgen. Aan het begin van de dag stond Saskia Lamberts nog op een comfortabele voorsprong met 10167 gemiddeld, met Eveline Broers op 9024 en Cees van den Brink op 7822.

Na de eerste ronde, met een vierde plaats voor Saskia en een derde plaats voor Eveline was het verschil tussen de nummer 1 en 2 geslonken tot 9538 en 8865. Ook Cees verloor de eerste ronde, en daalde naar 7650.

In de tweede ronde revancheerde Cees zich met een dikke winst, en steeg naar 7877 en behield de derde plaats. Door winst van Eveline en wederom een verliespot van Saskia naderden zij elkaar tot een minimaal verschil van maar 2 punten!

In de derde ronde speelde Saskia zich naar een verdienstelijke tweede plaats, en ook Eveline kreeg een tweede plaats. Toch wisselden ze van plek, met nu Eveline op 8902 en Saskia op 8809. Cees verloor de derde ronde, maar handhaafde wel de derde plaats.

In de vierde ronde eindigde Eveline wederom als tweede, Saskia als derde, en hoewel Cees de ronde won, was dat niet voldoende om Saskia van de tweede plaats te krijgen, en eindigde de club competitie met Eveline op de eerste plaats, gevolgd door Saskia en Cees.

Het toernooi zelf werd gewonnen door Gerda van Oorschot, met een totaal van 98.300 punten, binnengehaald met 3 keer de winst, en 1 tweede plaats.

Bij de prijsuitreiking werden Foppe en Anneke Bakker namens het nieuwe bestuur en alle leden bedankt met een lekkere attentie voor hun jarenlange inzet voor Niji.