Zaterdag 18 december vond in Berghem het clubtoernooi van Niji plaats. 20 spe(e)l(st)ers namen deel aan het toernooi

Voor de 1e hanchan gespeeld werd had iedereen nog het idee om dit toernooi te winnen, 1 speelster had haar oog laten vallen op de poedel van de poedelprijs. De verdedigster (Jhara) van de poedelprijs (rode lantaarn) moest helaas werken dus kon de poedelprijs niet verdedigen.

Na de 1e hanchan nam het gelegenheidskoppel (AnnekeB en Foppe) de leiding gevolgd door een gemotiveerde Olav. Hij wilde gaan voor 2 resultaten namelijk: de 1e plaats op het clubtoernooi en de 1e plaats in het algemeen klassement Niji 2021. De koploopster (Desiree) van het algemeen klassement kwam 1 hanchan tekort om mee te doen voor het algemeen klassement.

Na de 2e hanchan werd de leiding overgenomen door  Robert, de koplopers zakten af naar de 3e plaats en Olav naar de 6e plaats, de lunch kwam net op tijd of toch niet….

Na een goed verzorgde lunch toog iedereen weer naar de kegelbaan, voor sommige zou het een lange middag worden.
De 3e hanchan werd met name gekenmerkt door een daverende sprint van AnnekeK, die resulteerde in de 1e plaats, Robert werd naar de 2e plaats verwezen. Ook moet nog vermeld worden dat Ieneke een gooi ging doen naar de poedelprijs.

De 4e hanchan beloofde dus een spannende strijd te worden en resulteerde in de 1e plaats voor Robert en een 2e plaats voor Sabine. Zonder meer een terechte uitslag beide spelers hadden geen negatieve score. AnnekeK werd verdienstelijk 3e. Voor het gelegenheidsduo was de dag 3 hanchan te lang.

Bij de prijsuitreiking werd stilgestaan bij het klassement van 2020. Ad was 1e, Pieter werd 2e en Foppe werd 3e.
Vervolgens werd het algemeen klassement van 2021 bekend gemaakt. Olav Sommers werd 1e , Foppe werd 2e en Nico werd 3e. Helaas kwam Desiree 1 hanchan te kort en Eveline had besloten niet mee te spelen i.v.m. besmettingsgevaar.

Last but not least werden de prijzen uitgekeerd van het clubtoernooi en ging Vera met de poedel prijs naar huis. Zij is volgend jaar geplaatst.
Om 16;45 uur was de rust teruggekeerd in de sporthal en konden we terugkijken op een goed en gezellig toernooi, hopelijk hebben we volgend jaar weer een normaal toernooi zonder Corona besognes.

Rest ons nog iedereen fijne feestdagen en een goed begin van 2022 toe te wensen.

Foppe en Anneke